Våningssängar

Handla Våningssängar på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Våningssängar billigt online.

 

Våningssängar

En våningssäng är två, ibland tre, sängar på höjden utrustad med någon form av stege för att kunna ta sig upp på den övre delen. Det finns några självklara fördelar med en våningssäng, och sedan finns det saker du bör tänka på innan du tar steget och införskaffar en. Vi kommer att gå igenom några fördelar samt lite saker som kan vara bra för dig att tänka på innan du bestämmer dig.

För dig som vill ha lite mer plats i de äldre barnens(från 4 år) rum är det en alldeles ypperligt bra idé att införskaffa en våningssäng. Det är bra för barnen att dela rum - de får en chans att komma varandra närmare samtidigt som de lär sig vikten av att dela med sig och bygga upp ett gediget band till varandra, För att underlätta i denna process kan det då vara mycket bra att ha en våningssäng så att det fortfarande finns utrymme att vistas på. Det är mycket saker som ska få plats i ett litet barns rum - så mycket saker som är intressanta och så mycket saker att lära sig.

Samtidigt som barnen delar rum så får de ändå en avskildhet när det är dags att sova. Skulle de sova bredvid varandra skulle de hela tiden se varandra. Nu får de en chans att långsamt bearbeta dagens äventyr och alla intryck ifred, för att sedan slappna av och somna i lugn och ro. Man kan med andra ord säga att de får både samhörigheten och avskildheten i sina bästa former i ett enda paket.

Det finns en variant av våningssängar som man kallar för familjesängar. Denna typ av säng är konstruerad för - som namnet gör gällande - hela familjen. Den nedre delen är lite bredare och anpassad för en eller två vuxna, medan den övre delen är anpassat för ett barn. Familjesängen är inte helt vanlig i hemmet, men desto mer används den i stugor, husvagnar och dylikt. Det är i det stora hela en mycket smidig sänglösning som är väl anpassad för semestern med familjen.

För den övre delen i en våningssäng är det viktigt att tänka på vikten. Vanligtvis ligger den maximala belastningen på omkring 100 kilo på överdelen. Nu är det emellertid mycket ovanligt att ett barn ens kommer i närheten av den vikten, men det kan vara en bra sak att ha i åtanke.

För den övre delen finns även en skyddsbalk som gör att den som ligger på överdelen inte kan ramla ner. Vissa våningssängar har en överdel som reser sig ganska högt från golvet, och då kan det vara bra med ett skydd.